Návrhy na ocenenie športovcov roka sa prijímajú do 15. decembra

30.11.2010 Prešov

Prešov 30. novembra (TASR) – Mesto Prešov bude už 50-krát udeľovať ocenenia najúspešnejším športovcom a športovým kolektívom, ktorí dosiahli výrazné úspechy na slovenskej a medzinárodnej športovej scéne.
Vedúca odboru školstva, kultúry a športu Kvetoslava Komanická dnes informovala TASR, že písomné návrhy na titul Najúspešnejší športovec mesta Prešov za rok 2010 budú od športových klubov, inštitúcií, ale i od samotných občanov prijímať do 15. decembra.
"Nominácie v kategóriách jednotlivcov, družstiev a mládežníckych družstiev posúdi komisia zložená zo zástupcov radnice, mestského parlamentu, Krajského športového centra v Prešove a regionálnych médií, " povedala Komanická.
V návrhu je potrebné uviesť meno a priezvisko športovca, názov klubu a najvýznamnejšie úspechy, ktoré dosiahol v tomto roku. Nominácie môžu navrhovatelia posielať písomne na adresu OŠKaŠ, Jarková ul. 26, alebo na e-mail milos.jakubik@presov.sk.
Radnica v súvislosti s jubilejným ročníkom vyhodnocovania športovcov roka plánuje zriadiť Športovú sieň slávy mesta Prešov. Jej členom by sa mala stať jedna z osobností, ktorá doteraz získala aspoň raz titul najúspešnejší športovec mesta.
O tom, kto ako prvý vstúpi do tejto siene, rozhodnú občania mesta prostredníctvom hlasovania v ankete. Zoznam športovcov bude zverejnený na webovej stránke mesta a v regionálnych médiách. Hlasovanie bude prebiehať prostredníctvom elektronickej pošty. Meno jedného zo športovcov zo zoznamu je potrebné zaslať do 27. decembra na rovnakú e-mailovú adresu ako nominácie na športovcov roka.
Víťaz ankety bude uvedený do virtuálnej Športovej siene slávy mesta Prešov na slávnostnom odovzdávaní cien najúspešnejším športovcom roka, ktoré by sa malo konať 20. januára 2011 v Parku kultúry a oddychu Čierny orol v Prešove.
 

Vyberte región

mark